Aranyról mindenkinek szakértőktől.

Dr. Arany

A FED kamatdöntő ülésére vár az arany árfolyama

2013. november 01. - dr arany

Az aranyár kéthetes emelkedést tudhat a háta mögött, miután bár egyelőre megoldódtak az amerikai adósságplafon körüli viták, de ennek kapcsán annál inkább előtérbe kerültek a világ legnagyobb nemzetgazdaságának elhúzódó rendszerproblémái.

Az árfolyam erősödése annak is köszönhető, hogy az Egyesült Államokból érkező makróadatok már nem festenek annyira rózsás képet mint még az év első felében. Mindez arra enged következtetni, hogy a korábbi várakozásokkal ellentétben egy ideig még szó sem lehet szigorodó monetáris politikáról, így a pénzpumpa változatlanul zakatolhat tovább Amerikában. A monetáris irányítás az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény, a Fed kezében van, amely a gazdaságba juttatott dollárbőség révén nem csak az USA gazdaságát igyekszik stimulálni, de döntő befolyással bír a világgazdaság, és vele együtt a tőzsdei és árupiaci árfolyamok alakulására is. Ezért a piacok nagy várakozásokkal tekintettek tegnap a Fed októberi kamatdöntő ülésének eredményére, abban bízva, hogy friss utalások érkezhetnek az amerikai pénzügypolitika jövőbeni irányát illetően.

arany11.jpgA FED szerda délutáni bejelentése gyakorlatilag a lazító intézkedések folytatását jelenti, ezért a dollárbőség hatására az eladói nyomás gyengült a dolláron. Az erősödő dollár azonban méreg az arany és az egyéb nyersanyagok számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://doktorarany.blog.hu/api/trackback/id/tr635609543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása