Aranyról mindenkinek szakértőktől.

Dr. Arany

Az év eleje óta oldalaz az aranyár

2013. január 10. - dr arany

Az arany árfolyamának év eleji alakulását változatlanul az amerikai monetáris politika hírei határozzák meg. A Fed által követett expanzív pénzpolitika hagyományosan az aranynak kéne, hogy kedvezzen.

Ami most mégis visszafogja a nemesfémet, az annak a lehetősége, hogy a mennyiségi bővítés elmaradhat a korábban várt volumentől. További árnyékot vet jelenleg az arany piacára az indiai kereslet jövőbeni alakulása. Egyes hírek szerint India az aranyra kirótt importvámok további emelését tervezi, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy fékezze az országba beáramló arany mennyiségét. A tervek megvalósulása esetén bekövetkező egész éves indiai keresletkiesés érzékenyen érintené a sárga nemesfém árfolyamát az idén. Egyelőre e két negatív hír gátolja az arany kurzusának további emelkedését – vélekedik Schmidt Kálmán, az Aranypiac.hu ügyvezető igazgatója.

A bejegyzés trackback címe:

https://doktorarany.blog.hu/api/trackback/id/tr785057344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása