Aranyról mindenkinek szakértőktől.

Dr. Arany

Jó pozícióban az arany árfolyama

2013. július 26. - dr arany

Az elmúlt napokban kitört az arany árfolyama még a hétfő hajnali kereskedésben az 1300$-os árszint fölé került hosszabb ostromot követően. Ez a nemesfém kurzusában rejlő erős potenciát jelzi.

A szerencsés hétfői napot megelőzően több mint egy hétig erős küzdelem jellemezte az árfolyamot az 1300-as szint körül. Majd szerdán el is érte az 1350-es szintet ahol erős ellenállással találkozott, majd visszaereszkedett. Technikailag normális jelenség történt, amikor egy erős ellenállási szintet áttör egy árfolyam, akkor mindig visszajön, vissza ereszkedik pár nappal később az egykori kitörési szintig amely ekkortól már nem ellenállásként hanem támaszként kellene, hogy tartsa az árfolyamot. A tapasztalat ilyenkor az, hogy a visszaesés nem több piaci zajnál, így számítani lehet további emelkedésre is, akár az 1400$-os árszint is elérhető.

Fundamentálisan az Arany Világtanácstól érkezett hír (World Gold Council), becslésük szerint az árfolyamot kínálati oldalról a törtarany kereskedelem drasztikus visszaesése -  alapanyag hiányt okozhat és ez megemelheti a kurzus árszintjét. A törtarany jelenléte akár 25-30%-al is csökkenhet ez pedig több száz tonna arany hiányát jelentheti ami a piacon mindig áremelkedést okoz, hangsúlyozta Schmidt Kálmán az Aranypiac.hu ügyvezető igazgatója. 

Untitled480.png



A bejegyzés trackback címe:

https://doktorarany.blog.hu/api/trackback/id/tr935427494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása