Aranyról mindenkinek szakértőktől.

Dr. Arany

Az arany árfolyam esésének az okai

2013. december 05. - dr arany

A 2011 évi árfolyam csúcshoz képest mostanában 35%-al van lejjebb az arany árfolyama. Ennek okai többrétűek, de mégis egymásra ható folyamatokról van szó. Ilyen az indiai kormány arany import korlátozása mely érthető módon megbillentené a költségvetés egyensúlyát.Továbbá a dollár vitathatatlan erősödése és ezzel együtt az intézményi befektetők az arany kínálati oldalán való megjelenése.
A továbbiakban leginkább az ékszeripar nyersanyagaként kell gondolni az aranyra az ezzel járó árfolyam változások is ehhez lesznek majd köthetőek. A kitermelés költsége fogja alulról korlátozni az árfolyamot a bánya kitermelési jövedelmezőségének mértékében amíg a befektetők alternatív devizája nem lesz újra. Nyilatkozta Schmidt Kálmán, az Aranypiac.hu ügyvezető igazgatója.

A bejegyzés trackback címe:

https://doktorarany.blog.hu/api/trackback/id/tr945678876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása