Aranyról mindenkinek szakértőktől.

Dr. Arany

Ki érti ezt? A dollár egyik szeme örül a másik sír!

2013. október 17. - dr arany

Hosszas vita után tegnap megszületett a megegyezés az amerikai törvényhozásban az USA jövő évi költségvetési kiadásait és az adósságplafon megemelését illetően. Ezzel levonulhatnak a viharfellegek, amelyek egy ideje már beárnyékolták a tőkepiacokat, hiszen az Egyesült Államok esetleges technikai fizetésképtelensége súlyos veszélyt jelentett az amerikai gazdaság és vele együtt a világgazdaság alakulása számára. Ugyanakkor az arany az elmúlt évek tapasztalatával ellentétben ezúttal nem volt képes hasznot húzni az amerikai államadósság körüli vitából. A feszültség oldódása pedig most egyenesen ahhoz vezethet, hogy a sárga nemesfém alól ismét jobban kicsúszhat a talaj, és a kurzus az elkövetkezendő napokban és hetekben akár az ez évi mélypontját is megközelítheti.

De ma minderre rácáfol egy jó kis dollár gyengülés, ami az arany árfolyamát a hajánál fogva rántotta felfelé. Az emelkedés meglepő és szembe megy a gazdasági alapokkal.

fed.jpgA világgazdasági folyamatokra irracionális spekulatív folyamatok is hatnak, így megmagyarázható a megmagyarázhatatlan, hogy miért nem emelkedett akkor az arany árfolyama amikor erre pedig minden oka meg lett volna. A megegyezés nem megegyezés, csak a problémák megoldásának elodázása.
Mint látható a grafikonon a szeptember 17.-i FED bejelentés csak egy impulzus volt az arany árfolyamában nem mondható trendnek, a tegnapi republikánus és demokrata párti megegyezés pedig még akora impulzust sem generált, az árfolyam egyedüli oka a dollár gyengulése.

A bejegyzés trackback címe:

https://doktorarany.blog.hu/api/trackback/id/tr135581911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása