Aranyról mindenkinek szakértőktől.

Dr. Arany

Kritikus szintek közelében próbál talpra állni az arany

2013. június 12. - dr arany

Kiábrándítóan reagált az arany múlt hét pénteken a legfrissebb amerikai munkaerő piaci adatokra. Miután már-már jelét adta annak, hogy ismét magára talált és határozottabban 1.400 dollár fölé törne az árfolyam, sok befektető lépre ment és emelkedésre fogadó long pozíciót vett fel rövidtávon. Annál nagyobb volt aztán az esést hozó pénteki pofon, főleg mivel viszonylag váratlanul érkezett. Így aztán stop loss megbízások is aktiválódtak, amire egy eladói hullám szabadult el, és ennek eredményeként az árfolyam ismét komoly mértékben bezuhant.

A most futó hét eddig sok újat nem hozott az arany piacán, úgy néz ki, mintha keresné az utat a nemesfém a pénteki nagyobb árelmozdulás után. Viszonylag kritikusnak mondható, hogy mindössze néhány százalék pontnyi távolságra van a kurzus az 1.320 dollár környékére tehető szakadék szélétől, amelyen ha átesne, akkor ismét jókora, akár több száz dolláros eséssel is számolni kellene. Addig azonban van még egy fontos technikai támaszvonal nagyjából 1.350 dollár környékén. A legvalószínűbbnek ebben a pillanatban az tűnik, hogy hamarosan tesztelni fogja ezt a támaszt az árfolyam, és ha ott vételi erő jelentkezne, akkor beindulhat az az emelkedés, amire a longosok már a múlt héten számítottak – vélekedik Schmidt Kálmán, az Aranypiac.hu ügyvezető igazgatója.

A bejegyzés trackback címe:

https://doktorarany.blog.hu/api/trackback/id/tr835385402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása