Aranyról mindenkinek szakértőktől.

Dr. Arany

Gyengülő dollár - emelkedő arany

2013. szeptember 19. - dr arany

A szerda esti Fed sajtótájékoztató után valóságos arany rallyt lehetett tapasztalni, meglódult az arany árfolyama, a dollár pedig gyengülne kezdett. A Fed elnöke ugyanis a piac által várt bejelentésnek homlokegyenest ellenkező bejelentést tett, azaz a mennyiségi lazításnak nincs vége, nem fogják abbahagyni azt a kb. havi 85 milliárd dollár eszköz vásárlást, marad tehát a dollár bőség.
Kétségei azonban senkinek ne legyen, hosszú távon a helyzet biztosan változni fog, amint javulnak az USA makrogazdasági adatai, vissza fogják fogni a lazítási programot nyilatkozta Schmidt Kálmán, az Aranypiac.hu ügyvezető igazgatója.

arany rally.jpg

Az arany rally szerda este a FED bejelentéskor vette kezdetét,nyílegyenesen száguldott felfelé, majd 1.360 dollár fölött megtorpant, ezután az ázsiai piacok nyitottak, ahol 6-7 dolláros szűk folyosón várja a további bíztató jeleket, hogy újabb erőre kapjon, vagy éppenséggel, hogy megforduljon a trend.

A bejegyzés trackback címe:

https://doktorarany.blog.hu/api/trackback/id/tr695523201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása